Conjugar verbs en francès us costa? Feu-ho d’oïda!

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Conjugar verbs en francès us costa? Feu-ho d’oïda!

Filed in:

Conjugar verbs en francès al principi pot resultar feixug i a vegades difícil a menys que s’estudïi o es tingui bona memòria. L’article d’aquest mes al nostre blog de francès no és apte per a puristes escrupolosos amb la llengua, però segur que us ajuda a sortir del pas.

 

M’explico. Els estudiants de llengües estrangeres es classifiquen en (com a mínim) dues categories: aquells que aprenen la llengua seguint les normes gramaticals i aquells que ho fan “d’oïda”. No cal que us digui que els professors d’idiomes tenim debilitat pels alumnes de la primera categoria, aquells que prenen nota de totes les explicacions a classe i s’estudien les normes com un mantra.

 

Però la realitat és que molta gent és capaç d’aprendre una llengua d’oïda. Simplement, es fixen en el so de les paraules i en dedueixen una norma aproximada que després apliquen “a ull”. Si sou d’aquests, aquí teniu alguns “truquis” que podeu aplicar als temps verbals en francès.

 

PRÉSENT: Segurament ja us heu fixat que els temps verbals en present solen ser curts. En general, agafem l’infinitiu del verb i li treiem la darrera síl·laba (entre parèntesi us indico les lletres que no es pronuncien): REGARDER – je regard(e), il regard(e), ils regard(ent). Vigileu amb nous i vous; solen ser més llargs: nous regardons, vous regardez.

 

IMPARFAIT: Afegiu una síl·laba al present. REGARDER – je regardai(s), elle regardai(t), elles regardaie(nt). Un cop més, nous i vous són diferents. Per a que no sonin com al present, hi afegim una i: nous regardions, vous regardiez.

 

FUTUR SIMPLE: Recordeu que la forma més freqüent i més fàcil de fer el futur és el Futur Proche, que es fa amb el verb aller conjugat al present i seguit d’un infinitiu. REGARDER –  je vais regarder, tu vas regarder, il va regarder, etc. Però si parleu de plans a llarg termini, podeu formar el Futur Simple afegint una síl·laba a l’infinitiu. És a dir, el mateix que per l’Imparfait, però aquest cop fent sonar la -r final de l’infinitiu: REGARDER – je regarderai, tu regardera(s), il regardera, nous regardero(ns), vous regardere(z), ils regardero(nt).

 

Com us he dit al principi, no és l’opció més precisa però si us funciona… per què no?

Leave a Reply