COM DIR EN ANGLÈS QUE FA UN FRED TERRIBLE!

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

COM DIR EN ANGLÈS QUE FA UN FRED TERRIBLE!

Filed in:

 
 

El febrer ha arribar carregat de pluja, neu i fred. Si els ho voleu explicar als vostres amics de fora i no sabeu ni per on començar, aquí us deixem un llistat de vocabulari i expressions relacionat amb el clima d’hivern. Oh yeah!

 
 
COOL: “It’s cool tonight”! Direm quan fa fresca, però és agradable. Normalment s’utilitza més a l’estiu quan ha fet un dia calorós i baixen lleugerament les temperatures a la nit.
 
 
CHILLY: Té el mateix significat que la primera en quan a temperatura, però una connotació negativa. “I wish I had taken my jacket with me. It’s chilly!”
 
 
CRISP: Vol dir que fa fresqueta, no un fred que no es pot suportar, però suficient com per dur una jaqueta.
 
 
COLD: En anglès direm “It is cold” i “I am cold”. Recordeu que no podem dir “I have cold” (de la mateixa manera que no podem dir “I have hot” quan tenim calor).
 
 
IT’S BITING COLD: Vol dir que fa molt fred. Seri l’equivalent a “fa un fred que pela” en català.
 
 
IT’S PRETTY DAMN COLD: És molt similar a l’anterior, però la farem servir de manera informal. És segurament la que utilitzaríem en grups d’amics.
 
 
BONE-CHILLING COLD: La farem servir quan el fred és humit i se’ns posa als ossos. “It was sooo bone chilling cold yesterday, I could barely walk”
 
 
DRAFTY: Direm “it’s drafty” quan faci fred i una mica de vent. No és una sensació o temperatura agradable, seria com dir que hi ha corrent.
 
 
FREEZING: L’útilitzarem quan fa molt molt de fred, seria com dir que estem congelats. “It’s freezing today! I won’t leave the house”. També podem dir “It’s freezing cold today”.
 
 
SNOWY: Aquesta no fa referencia a la temperatura, sinó al temps. “It’s snowy” significa que neva, que fa un dia de neu.
 
 
BLIZZARD: Si per desgràcia ens trobem en mig d’un “blizzard” estarem patint una tempesta de neu (vent, fred i neu a la vegada).
 
 
I vosaltres? En sabeu alguna més?

Leave a Reply

  • This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.