Pronoms relatius en alemany. Com s’utilitzen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Pronoms relatius en alemany. Com s’utilitzen?

Filed in:

Els pronoms relatius en alemany poden semblar complicats d’entrada, però si us llegiu aquest post veureu que són més senzills del que semblen 🙂 Esperem que el gaudiu!

 

Una de les situacions més típiques en què ens trobem quan comencem a aprendre un idioma és que fem frases curtes i no sabem gaire com les podem enllaçar. A mesura que n’anem aprenent, anem adquirint noves eines per a poder unir-les, i així crear-ne de més llargues i complexes. D’aquesta manera millorem la seva qualitat i també podem expressar-nos millor.

 

Per tal d’aconseguir aquestes frases més complexes, existeixen diferents eines, entre elles els pronoms relatius. Aquest pronoms funcionen de manera molt semblant als nostres i tenen la mateixa finalitat: evitar repetir elements a la frase i poder unir-les.

 

Com ja hem vist en altres posts, l’alemany té 3 gèneres: MASC(der), FEM(die) i NEUTRE(das). A això li em d’afegir 4 possibles declinacions. Tot això junt i barrejat ens dóna moltes opcions, però l’objectiu d’avui no és endinsar-nos en aquest tema, mes bé entendre, a grans trets, com funcionen.

 

Suposem frase 1: Der Hund ist jung (El gos és jove)

Suposem frase 2: Der Hund spielt (el gos juga)

 

Ara volem unir les dues frases i dir: El gos que juga és jove.

 

En alemany hem de tenir en compte tres factors importants en fer una relativa: 1) abans del pronom hi va una coma, d’aquesta manera tanquem la frase anterior. 2) la frase amb el pronom té el verb al final. 3) el pronom ha de coincidir en gènere amb l’antecedent. Ens quedaria una cosa així.

 

Der Hund, der jung ist, spielt.

 

Aquesta eina és molt útil a l’hora de fer millors frases en alemany i donar-li un punt de qualitat. Però tenint en compte els tres punts comentats anteriorment: 1) coma 2) verb al final 3) gènere.

 

Esperem que us hagi estat útil J

Leave a Reply

  • This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.